Da li uzimati Tribulus, ZMA?

Pored potencije i seksualne želje testosteron ima snažan uticaj na mentalne procese, emocije, raspoloženje, ali i na mišiće, kosti, krvni pritisak, kardiovaskularni sistem, metabolizam sećera. Glavni uzrok nedostatku testosterona je ishrana. Kada ste dugo na dijeti i u deficitu, prirodno lučenje testosterona je smanjeno.Telo non stop trpi i brani se. Intervalnim treningom se povećava testosteron (čučanj, bench, mrtvo dizanje utiču na povećnje testosterona), ali kada ste u deficitu sve se dešava suprotno. Na treningu se troši od 40 do 100 uH u zavisnosti kakav je trening.

Uzimanje stimulansa daje telu snagu, ćvrstinu, a zelja za treningom je povećana. Preparati koji utiču na smanjenje nivoa masti i koju daju svu tu snagu i tvrdoću mišića smanjuju njegovo prirodno lučenje, a stimulansi na bazi testa dovode do disbalansa prirodnog lučenja. Nakon prestanka uzimanja istih, prirodno lučenje se posle nekog vremana vraća, ali osobe koje su starije od 26 godina mogu imati veće probleme.

Ako nemate nameru da se takmičarski bavite ovim sportom, nemojte ih uzimati. Brzo će te izgubiti postignuto. ZMB6 esencijalno mineralno-vitaminska kombinacija koja sadrži cink, magnezijum i B6 se preporučuje,Tribulus pomaže kod osoba koje su starije od 30 godina, ali u vrlo maloj meri. Ishranu formirajte sa visokom unosom zdravih masti, koristite magnezijum, kompleks b vitamin.

Izbegavajte alkohol jer utiče na smanjenje lučenja androgenih hormona. Slušajte svoje telo, ono vam šalje signale.

Autor teksta Marko Stojanović

najnovije